Heti foglalkozások 15.

Tematikus foglalkozás “A” komponens

Magyarországon milyen értékes termővidékeket ismernek? Az egészséges életmód jegyében megismerkedtünk a gyógynövényekkel és a belőlük készíthető anyagokkal, azok hatásaival.

Tematikus foglalkozás “B” komponens

Téma: Az Európai Unió népeinek viseletei

Készítette: Máté Béla

Május hónap harmadik foglalkozásán megismerkedtünk az Európai Unió nemzeteinek viseleteivel. Mivel ez a témakör nagyon sokrétű, ezért egy- egy nemzet csak egy reprezentatív viselete szerepelt az ismeret- anyagban. Videókról, képekről nézhettük a szomszédos országok és a távoli népek ruházatait, viseleteit. A magyar viseletet a szatmári reprezentálta, érdekes volt észre venni a szlovákkal való hasonlóságot, vagy a románokéval a különbségeket. Megállapíthattuk, hogy sok szép viseletet láttunk és hogy büszkék lehetünk a magyar nemzeti értékeinkre.

Tantárgyi fejlesztés – matematika – 1. csoport

A hónap harmadik foglalkozása [2018. V. 16.] folyamán ismét a táblajátékok kerültek előtérbe. Ezalkalommal a dámával és a dominóval ismerkedtek meg a foglalkozáson részt vevő gyerekek. Most is sikerült aránylag hamar elsajátítani a játékok alapszabályait, és fegyelmezetten, egymásra odafigyelve játszottak.

Tantárgyi fejlesztés – matematika – 2. csoport

A harmadik foglalkozáson ismét a játéké volt a főszerep. Dáma és dominó játékkal ismerkedtünk. A dominót többen ismerték, de az igazi dominójátékot csak kevesen játszották közülük.

Tartalmas, jó hangulatú foglalkozás volt, alig akart vége szakadni.

Azért is tartottuk fontosnak, hogy új játékokat is megtanuljunk, mivel tudjuk, hogy családi körben keveset, vagy egyáltalán nem ülnek le együtt játszani.

Tantárgyi fejlesztés – magyar – 1. csoport

A szövegértés fejlesztése egyénileg feladatlap segítségével történt. Az adott szöveg elolvasása után válaszolni kellett a kérdésekre. Szövegértésből sok gyakorlásra van még szükség.

Tantárgyi fejlesztés – magyar – 2. csoport

A májusi foglalkozások harmadik alkalma (2018.05.16.) szövegértés fejlesztésével telt. A tanulók mindannyian külön-külön dolgoztak feladatlap segítségével. Figyelmesen olvasták a szöveget, az arcukon tükröződött, hogy nagyon tetszett nekik a tartalma.

Nyelvi foglalkozás – angol 

A következő 2 foglalkozáson az eddig tanultakat gyakoroltuk játékos formában. Nagyon vidáman játszottunk, énekeltünk, dramatizáltunk, mutatkoztunk be vagy mutattunk be másokat. Mozgalmas, pörgős tevékenységekkel teltek el az órák.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.