Iskolánkról

A Béres Ferenc Általános Iskola Magyarország északi régiójában, közel  a szlovák határhoz egy kb. 500 fős kistelepülés iskolája. Mint az egész térség és a falu is, csökkenő létszámot mutat. Jelenleg 66 gyermek tanul az 1-8. osztályokban. Az alacsony létszám miatt az 1-2. és 3-4. osztályok összevontan tanulnak. Az iskola a helyi gyermekek mellett a közeli kis települések beiskolázási körzete is.  Van olyan kis község, ahol már egyetlen iskolás gyermek sem él.

A szintén kis létszámú nevelőtestület – jelenleg 7 fő és 4 óraadó – minden lehetőséget megragad, hogy a gyermekek számára lehetővé tegye kirándulásokon, kulturális- és sport- rendezvényeken való részvételt, hiszen a nagy távolság miatt a családoknak kevés lehetőségük van eljutni bárhova. Sokat pályázunk, ezek iskolai fejlesztési lehetőségek vagy iskolai rendezvényeket segítő lehetőségek. Útravaló, Testvériskolás pályázat, Erzsébet-tábor, napközis tábor, Kulturális pályázat, stb. Az iskola munkatervében rengeteg rendezvényt tervezünk és valósítunk meg. Ezek kulturális, sport, egészségnevelés, természetvédelem, hagyományok témákba illeszkednek. A pozitív jövőkép bemutatása érdekében a környékről indult ismert emberekkel való találkozásokat szervezünk. Így találkozhattak gyermekeink Bogár János távfutóval, Repka Attila olimpia győztes birkózóval. Idén 20 éve vette fel iskolánk a közelben született Béres Ferenc népdalénekes nevét, az ő példájával is utat mutatva a gyermekeknek.

A következő képek iskolánk életét mutatják be a teljesség igénye nélkül. Látszik rajtuk, hogy gyermekeink jól érzik magukat, számunkra ez a lényeg. Értük dolgozunk a szülők és partnerek segítségével.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.