Heti foglalkozások 25.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

Társadalmi felelősségvállalás

Október 18.- án egy közös beszélgetés keretében tudhattuk meg egymásról, hogy ki milyen családban él, kik a családtagok és hány generáció élhet együtt egy- egy családban. Akiknek a családjában élnek idős emberek, azok elmesélték, hogy hogyan lehet segíteni az öreg embereket hétköznapjaikban és milyen további lehetőséget vannak a segítségadásban.

Tematikus foglalkozás – “B” komponens

Európai Unió

Október 18.-án az Unió nagy politikus egyéniségeivel ismerkedtünk meg. Jan- Cleude Juncker, Donald Tusk, Antonio Taljani, Martin Schulz, Matteo Renzi mellett szóba kerültek a magyar politikusok is, akik a parlamenti szavazáson részt vettek.

Tantárgyi fejlesztés – magyar

A/1 csoport

Foglalkozást tartó: Vaszily Szilárdné

Időpont: 2018.10.17.

Téma: A bemeneti mérés megbeszélése, hibák javítása

A mérés javítása közösen történt, a tollbamondást felírtam a táblára, a feladatokat pedig egyesével oldották, mindegyiket más-más tanuló olvasta fel, majd próbálta a helyes megoldást megmondani. Kaptak egy ugyanolyan kitöltetlen feladatlapot, ezt kellet helyesen kitölteni, összehasonlítva, a saját, már kijavított változattal. Azt tapasztalom, hogy sokat felejtettek a nyáron, néhány gyermek bizonyos betűre nem emlékezett. A figyelmetlenség, kapkodás, szövegértés hiánya is rányomta bélyegét a munkára. Természetesen születtek kiváló produktumok is. Ezek a tanulók „kistanítóként” segítettek a többieknek a javításban. Rengeteget kell még gyakorolnunk a helyesírást.

Tantárgyi fejlesztés – magyar

A/2 csoport

2018.10. 17.

Ezen a foglalkozáson közmondás keverékekkel foglalkoztunk, öszvér közmondások címszó alatt. A gyerekek párban dolgoztak. Nagyon tetszett nekik ez a játékos feladat, nagy örömmel válogatták össze és párosították a lapocskákon megkapott közmondásokat. Minden pár felolvasta az általuk helyére tett közmondásokat, megmagyarázták és értelmezték. Közben nagyokat nevettek, amikor néha-néha értelmetlen közmondást alkottak vagy félreértelmezték. Plusz feladatként pedig egy-egy megadott témakörben kellett közmondásokat gyűjteniük Ó. Nagy Gábor: Szólások és közmondások gyűjteményéből. Ez a foglalkozás nagymértékben, de ugyanakkor szinte észrevétlenül fejlesztette szókincsüket.

Nyelvi foglalkozás – angol

A család témakörét folytattuk. A have got/ has got kifejezések használatát gyakoroltuk. Ezután a „Köszönj a négy falnak játékban egymás családját ismertük fel a hallott ismeretek alapján. Jókat nevettünk vicces szituációkon.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.