Heti foglalkozások 28.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

Társadalmi felelősségvállalás

November 15.- én különböző társasjátékokkal játszottunk. Volt köztük olyan, amelyhez szerencsére, olyan, melyben ügyességre és olyan is, amelyben agytornára volt szükség. A gyerekek szívesen játszottak együtt, alkalmanként cseréltek is egymással játékokat.

Tematikus foglalkozás – “B” komponens

Európai Unió

November 15.- én a téma folytatódott az Unió és a V4- ek viszonylatában. A közös kiállás mely ügyekben lehetségesek, milyen szerepet kap a politika, a vallás, és a kisebbségvédelem. Mi a különbség a jobb és a bal oldal gondolkodásmódjában, fontos ügyekben hogyan tudja egymást megvédeni a négy ország.

Tantárgyi fejlesztés – magyar

A/2 csoport

Ideje: 2018.11.14.

Foglalkozást tartó: Rózsa Erika

A foglalkozás témája: játékos anyanyelvi feladatok. Szókártyák és nyelvtörők segítségével, egyénileg minden gyereknek lehetősége nyílt a gyakorlásra, fejlődésre. Nagy élvezettel figyelték és biztatták egymást. Az arcukon tükröződött, hogy tetszett nekik a feladat. Különösen nagy örömmel vettek részt abban a kommunikációt és kreativitást fejlesztő játékban, melyben a kapott szókártyán lévő szót kellett bemutatniuk először mozdulatokkal beszéd nélkül, majd pedig meg kellett magyarázniuk mit jelent az a szó, s a mindennapi szóhasználatukban mikor és hol szokták használni.

Tantárgyi fejlesztés – magyar

A/2 csoport

Készítette: Vaszily Szilárdné

Téma: Palimadár és társai 

Időpont: 2018.11.14

A foglakozás témájának címe rögtön felkeltette a tanulók érdeklődését.

A feladat a következő volt:

  • Milyen személynevekkel alkotnak jellegzetes szó-összetételt a következő szavak?

pl: Mózes kosár

Ádámcsutka

Palimadár     stb.

A megfejtések során meg is magyaráztuk a szó-összetételek jelentését. Néhányat egyáltalán nem ismertek a gyerekek, így szókincsük is fejlődött.

Nyelvi foglalkozás – angol

Az idővel ismerkedtünk a következő órákon. Megismertük az egész óra kifejezését, majd játékos formában gyakoroltuk azt. A foglalkozás végén internetről híres órák képeit és hangjait kerestük meg, köztük a híres Big Ben-t.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.