Heti foglalkozások 32.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

Társadalmi felelősségvállalás

December 13.- án a Luca- szék készítéséről, céljáról és szabályairól tudtak meg többet a hallgatók és megállapították, hogy a mai világban is van aktualitása a hagyománynak.

Tematikus foglalkozás – “B” komponens

Európai Unió

December 13.- án az EU Bizottsága által másodszorra megszavazott migránsvízum került terítékre. Megbeszéltük, hogy hogyan és hol lehet igényelni és a kiadásának milyen következményei lehetnek az Európai Unió tagállamaira.

Tantárgyi fejlesztés – magyar

A/1 csoport

Készítette: Vaszily Szilárdné

Időpont: 2018.12.12.

Téma: Barkochba, nyelvi társasjáték

A decemberi foglakozáson egyfajta ráhangolódás volt a közelgő ünnepekre. A barkochbázással téllel kapcsolatos szavakra, fogalmakra, tárgyakra személyekre lehetett gondolni:

pl: Mikulás, rénszarvas, karácsonyfa, szaloncukor

Különböző meghatározásokat kellett kitalálni, és megmondani egy szóval.

pl: Télen hulló csapadék (hó)

Csoportokban lehetett társasjátékozni. Meghitt, hangulatos, élményekkel teli foglakozással zártuk a decembert.

Tantárgyi fejlesztés – magyar

2018. 12.12.

A/2 csoport

A foglalkozás témája: hibakereső gyakorlatok végzése. A foglalkozás nevelési célja az volt, hogy megértessem a tanulókkal, hogy miért is fontos, hogy helyesen, hiba nélkül tudjanak írni; oktatási célja pedig, hogy fel tudják ismerni a hibákat és megbeszéljük azokat.

A foglalkozás során minden tanuló külön- külön kapott feladatlapot, amelyen önállóan, egyedül kellett kikeresniük a hibákat. Majd ezt követően közösen elemeztük, megbeszéltük mit miért írunk úgy, egy- egy szabállyal alátámasztva.

A célom elértem. A foglalkozás során sikerült többféle hibakereső gyakorlatokat végezni. A tanulók ügyesek és aktívak voltak, mosolygó arccal keresték ki és javították a hibákat.

Nyelvi foglalkozás – angol

32-33. foglalkozás

Ez a két foglalkozás a karácsony jegyében telt el. Karácsonyi üdvözlőkártyákat, apró ajándékokat készítettünk, miközben kellemes karácsonyi dalokat, zenét hallgattunk. Meleg mézes-fahéjas tea kortyolgatása növelte még karácsonyi hangulatunkat.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.