Heti foglalkozások 66.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

A harmadik foglalkozás november 21.– én volt, amelyet néptánc tanulással töltöttünk el. A szatmári táncokat ismételtük át és nagy kedvvel táncoltuk a verbunkot is.

Tematikus foglalkozás – Európai Unió

Tantárgyi fejlesztés – magyar – 1. csoport

Téma: Szófajok gyakorlása

Időpont: 2019. 11. 20.

A foglalkozás első részében szógyűjtés volt a feladat képek segítségével a következő kérdések alapján:

  • Ki? Mi?
  • Mit csinál?
  • Milyen?
  • Mennyi?

A következő feladatoknál meg kellett állapítaniuk, hogy mely szavak kerüljenek egy csoportba a közös tulajdonságok alapján.

A barkochbát, a „Mit visz a kishajó?” és az Ország – város játékot mindig szívesen játsszák.

Gyorsan eltelt az idő, szívesen maradtunk volna még.

Tantárgyi fejlesztés – magyar – 2. csoport

2019. november 22.

Novemberben a következő magyar foglalkozás témája: Játék a szavakkal.

Színes lapokra írt szavakkal és betűkből kirakott szavakkal játszottunk az előre megbeszélt szabályok alapján. Mindenki választott az írással lefele fordított szókártyák közül, ezekből alkottak mondatokat. A mondatok sokszor sikerültek viccesre, hisz csak a megadott szavakat lehetett felhasználni. Majd betűkből raktunk ki szavakat, mindegyiknek megvolt a maga pontértéke, így versenyszerűvé alakult a játék. Mindannyiunknak nagyon tetszett a játéksorozat. Vidáman mosolyogtak közben mindvégig, egymást biztatva a játékra, versenyre.  A foglalkozáson elértem a célom, eredményes és érdekes is volt.

Nyelvi foglalkozás – angol

63.-66. foglalkozás

A foglalkozásokat az évszakok, az időjárás témakörben dolgoztuk fel. Szógyűjtési versennyel gyűjtöttük össze az ismert szavakat, kifejezéseket. Ezután egy-egy évszakokról szóló szöveg feldolgozásával bővítettük szókincsünket. Összegyűjtöttük és megneveztük az adott évszakhoz kapcsolódó hónapok neveit. Gyakorlásként egymásnak adtunk fel 3-3 szót vagy kifejezést, arról kellett felismerni az adott évszakot. A foglalkozások végén megnéztük a Boney M Calendar Song című daláról készült videó klipjét, majd megtanultuk és minden foglalkozáson vidáman énekeltük a dalt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.