Heti foglalkozások 68.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

A hónap első foglalkozása december 5.- én volt, ahol is előkészületek zajlottak a Mikulás ünnepére. Többféle díszítőelemet, dekorációt készítettünk és gyakoroltuk a Mikulás- dalokat is.

Tematikus foglalkozás – Európai Unió

Tantárgyi fejlesztés – matematika – 1. csoport

Foglalkozás időpontja: 2019. december 04.

Foglalkozás vezető: Kurekné Balovics Éva

Téma:   Kombinatorikai feladatok megoldása

Erősen rányomta bélyegét a foglalkozásra, hogy ezen a héten mindenki a Mikulás- várás lázában égett. Ezért néhány mókás fotó is készült ezen a napon rólunk. maga a foglalkozás témája a kombinatorikai feladatok megoldása volt. A feladatok szövege is alkalmazkodott a mikulási hangulathoz. Először önálló feladatot kapott mindenki, amit közösen értékeltünk és javítottunk ki. Majd néhány fejben is megoldható feladat következett

Tantárgyi fejlesztés – matematika – 2. csoport

Foglalkozás időpontja: 2019. december 04.

Foglalkozás vezető: Varga Zsolt

Téma:   Kombinatorikai feladatok megoldása

Ezen a foglalkozáson a kombinatorikai témakör egy kisebb – a tanulók számára is könnyebben feldolgozható – részét választottam.

A mintafeladat a táblára került fel. Ezt közösen oldottuk meg. Ezt követően a gyerekek önálló feladatokat kaptak. Ennek megoldásával nem mindegyikük boldogult egyformán. A tanulók egymásnak is segíthettek.

Még talán most is gondot okoz némelyeknél, hogy szövegértési-olvasási nehézségei miatt fáradalmasabb a sikeres munkavégzés.

A foglalkozás következő részében a gyerekek két csoportban versenyeztek. A jó megoldások a táblára kerültek. A tanulók zöme örülhetett az elért eredményeknek

Nyelvi foglalkozás – angol

67.-69. foglalkozás

A decemberi foglalkozások a decemberi ünnepkör szellemében teltek. Tevékenységünkben nagy szerepe volt a kézműves tevékenységnek. Téli dekorációt készítettünk. A változatos mintájú hópelyhek nyírása nagyon élvezetes volt. Készítettünk karácsonyi és újévi képeslapot papír kiszúróval, ragasztással. Munka közben angol nyelvű karácsonyi dalokat hallgattunk. Vidáman díszítettük fel a harmadik foglalkozáson az elkészített díszekkel a tantermeket és az aulát, meglepetést és örömet szerezve pajtásainknak is. Megtanultuk a Boney M csodálatos dalát, a Mary’s boy child címűt, melyet az iskola karácsonyi ünnepségén adtunk elő, ezzel kívánva kellemes ünnepeket. A foglalkozások alatt teát ittunk, ami még kellemesebbé tette a karácsonyi készülődést.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.