Heti foglalkozások 70.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

A harmadik foglalkozás az ünnep jegyében telt el, mindenki részt vett egy-egy dal eléneklésében, vagy versmondásban. Csoportokban, esetleg osztályokban kerültek sorra és színpad- szerűen adták elő a tanult produkciókat. December 19.- én ez volt az év utolsó foglalkozása.

Tematikus foglalkozás – Európai Unió

Tantárgyi fejlesztés – matematika – 1. csoport

2019. december 18.

Foglalkozás vezető: Varga Zsolt

Téma:  Táblajátékok: malom, sakk.

Mindig nagy öröm, ha tanulás helyett játszhatnak. Most is nagyon várták már a játékdobozok előkerülését.

Sakkozni még nem mindenki tud, ezért a szabályokat néhány ügyes tanuló foglalta össze a csoportnak. Volt két páros, akik már egymással többször is játszottak. Ők vállalták, hogy segítik a többieket a játékban a tanácsaikkal.

A malomjátéknak már nagyobb volt az ismertsége. A többség itt már ismerte a szabályokat; néhányan be is mutatták tudományukat a csoportnak.

A végén egy kis „házi bajnokságra” is sor került. Hasznos, tartalmas délutánt tölthettünk együtt.

Tantárgyi fejlesztés – matematika – 2. csoport

2019. december 18.

Foglalkozás vezető: Kurekné Balovics Éva

Téma:   Táblajátékok: malom, sakk.

A játékos feladatoknak mindig örülnek a gyerekek, hát még akkor mekkora az öröm, ha igazi játékokról van szó. Amikor kiderült, hogy a játék a sakk és a malom lesz, akkor a kezdeti lelkesedés kicsit alábbhagyott, mert néhányan jelezték, hogy ők nem ismerik a játékot. Azt terveztem el, hogy nem én fogom elmondani a játék menetét, hanem azok a gyerekek, akik már ismerik. Ez jól bevált, rövid időn belül már zajlottak az első partik. Persze nem minden zökkenő nélkül zajlottak, de mindenki elég lelkes volt. A malmozással már könnyebben boldogultak. Sajnos az a tapasztalatunk, hogy otthon már nem divat testvérekkel, esetleg szülőkkel játszani. Pedig élvezték ezt a közös játékot.

Nyelvi foglalkozás – angol

70-71. foglalkozás

A januári foglalkozások a számítógépes játékok bűvöletében teltek. Angol nyelvi játékokat kerestünk az interneten, azokkal játszottunk. Örültünk, hogy több szót, kifejezést értettünk meg, mint a foglalkozások előtt. Ez is azt bizonyítja, hasznos volt a tanulásunk.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.